Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Colomba Pasquale (magyar-olasz húsvéti kalács)

Ingredients:

finomliszt
50 dkg
1 mk
cukor
60 g
tojás
1 db
tojássárgája
1 db
30%-os habtejszín
2 dl
zsíros tej
1 dl
friss Budafoki élesztő
2 dkg
tetejére: 1 tojás

Preparation mode:

A hozzávalókat (szobahőmérsékleten) gépbe mérve vagy kézzel dagasztva sima, fényes tésztát készítünk.

A tésztát lefedve kb. 30–35 percig kelesztjük, ezután beletesszük a colomba pasquale formába.

A megformázott kalácsot lekenjük tojással, majd további 30–40 percig kelesztjük.

Sütés előtt újra megkenjük, 200 °C-ra előmelegített sütőbe tesszük. 10 perc után 180 °C-ra mérsékeljük a hőfokot, és 35–40 perc alatt aranybarnára sütjük.

A formában hűtjük.

Jó étvágyat kívánunk!