Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Cramique (belga mazsolás kalács)

Ingredients:

liszt
600 g
12 g
cukor
80 g
vaj
210 g
tej
50 g
Budafok friss élesztő
25 g
mazsola
140 g

Preparation mode:

1. Egy edényben keverjük össze a lisztet, a sót, a cukrot, a vajat és a tojást.
2. Keverjük össze a vizet az élesztővel, majd ezt a keveréket öntsük az edénybe.
3. Kb. két percig dagasszuk a tésztát, majd adjuk hozzá a mazsolát. Dagasszuk tovább addig, amíg egyenletes és sima tésztát nem kapunk, majd sodrófával nyújtsuk ki.
4. Formáljuk a tésztát labda alakúra, majd helyezzük vissza az edénybe és takarjuk le egy konyharuhával. Meleg helyen kb. 1 órán át pihentetjük.
5. Ezután vegyük ki a tésztalabdát, osszuk két egyenlő részre, majd letakarva pihentessük további 10 percig. Formáljunk belőle két teasüteményt/kalácsot, ezeket helyezzük sütőpapírra, majd letakarva pihentessük további 2 órán át.
6. Végül 180°C-osra előmelegített sütőben 20 perc alatt süssük készre.