Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Croissant gluténmentesen

Preparation mode:

35 dkg Nutri free mix per pane liszt, 70 g tejföl, 1,2 dl langyos tej (de csak éppen,inkább ne hűtőből kivett legyen), 1 tk só, 2 ek fruktóz (vagy 3 ek cukor), 1 tojás, 25 g friss Budafoki élesztő, 12,5 dkg hideg vaj vagy margarin, Tetejére: 1 tojás, reszelt sajt

A tejben elkevertem az élesztőt. A lisztet,a sót és a cukrot a dagasztógép táljában összekevertem. Majd hozzáöntöttem az élesztős tejet,a tojást és a tejfölt. A gépet bekapcsoltam és rövid idő alatt összedagasztottam. Nagyon hamar összeállt,nem ragacsos,de nem is száraz tésztát kaptam.
Folpackba tekertem és 1,5 órára betettem a hűtőbe. Közben kb. 10 percre betettem a margarint a fagyasztóba.
Majd 8 egyenlő gombócra osztottam a tésztát és egyenként vékony köröket nyújtottam belőlük. A margarint lereszeltem és 7 adagra osztottam. Az első lapra elosztottam egy adagot,majd rátettem egy másik lapot. Ezt folytattam,míg elfogyott az összes margarin és lap. Az utolsó lapra már nem került margarin. Ezután 2-3 mm-esre kinyújtottam a tésztát,kör alakúra,majd 8 cikkre vágtam fel pizzavágóval. Egyenként feltekertem őket és sütőpapíros tepsire raktam a kifliket. Kb. 1 órát kell keleszteni,de nem sütőben,hanem inkább langyos helyen,hogy duplájára nőjenek.
Felvert tojással lekentem és megszórtam sajttal. Előmelegített! sütőben 200 fokon megsütöttem.