Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Croissant

Ingredients:

liszt
50 dkg
1 ek
tej
4 dl
BUDAFOK élesztő
50 dkg
tojás
2
porcukor
3 ek
margarin
20 dkg

Preparation mode:

A tejben elkeverünk 1 evőkanál cukrot, majd langyosra melegítjük és belemorzsoljuk az élesztőt. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, beletesszük a sót, a porcukrot, tojást, s legvégül az élesztős tejet lassan adagolva kalácsszerű tésztát gyúrunk. Fóliába csomagolva egy éjszakára hűtőbe tesszük.

Másnap két részre vesszük, mindkettőt kör alakúra kinyújtjuk és nyolc cikkre vágjuk. A cikkeket feltekerjük és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. 40 percig kelesztjük őket és a tetejüket megkenjük tojássárgájával, illetve megszórhatjuk köménnyel.
Előmelegített sütőben 50 perc alatt készre sütjük.