Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Csavart reggeli rúd

Ingredients:

liszt
50 dkg
élesztő
2,5 dkg
langyos tej
2,5
cukor
1 tk
2 kk
olaj
0,5 dl
tejföl
2 ek
nagyobb krumpli
1
só vagy szezámmag
(szóráshoz)

Preparation mode:

A krumplit megpucoljuk, sós vízben puhára főzzük, majd áttörve hűtjük. Az élesztőt felfuttatjuk a cukorral és tejjel. A lisztben elkeverjük a sót, az áttört krumplit, hozzáadjuk a tejfölt, olajat és végül az élesztőt is. Nem túl kemény tésztát gyúrunk és meleg helyen, kb 1 óra alatt duplájára kelesztjük. Most 8-10 részre osztjuk, majd egyenként 50 cm-re kisodorjuk, félbehajtjuk és összecsavarjuk. A végét kissé összenyomjuk és aláhajtjuk. Tepsin pihentetjük még 15-20 percet. Lespricceljük vízzel, megszórjuk nagy szemű sóval vagy szezámmaggal. Előmelegített sütőben légkeverésen, 180 fokon sütjük 20-25 percig.