Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Cseh knédli

Ingredients:

BL 55 finomliszt
500 g
Budafoki friss élesztő
30 g
10 g
cukor
10 g
tojás
1 db
tej
125 ml
víz
125 ml

Preparation mode:

Minden hozzávalót gondosan mérj ki és a langyos folyadékkal dagaszd be a tésztát, amíg el nem válik az edény falától.

Letakarva pihentesd meleg helyen kb. 45 percet, majd oszd négy felé és formázd henger alakúra.

Letakarva pihentesd 5 percet, majd egy edénybe tegyél bő vizet és egy kevés sót és forrald fel.

A tésztákat tedd bele a forrásban lévő vízbe és fedő alatt főzd alacsony lángon kb. 4 percet, majd fordítsd meg és újból főzd 5 percet.

Hústűvel ellenőrizheted, hogy megfőtt-e rendesen a tészta.

Szeletelés előtt érdemes átkenni vékonyan olajjal vagy olvasztott vajjal.

Jó étvágyat kívánunk!