Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Cseresznyés bukta

Ingredients:

búzafinomliszt
500 g
friss Budafoki élesztő
25 g
5 g
vaníliás cukor
1 csomag
vaj
100 g
cukor
75 g
tej
220 g
tojás
1 db
TÖLTELÉK:
friss cseresznye kimagozva
350 g
kristálycukor
150 g
fahéj
1 g
zsemlemorzsa
50 g
darált keksz morzsa
40 g

Preparation mode:

Töltelék elkészítése:

A cseresznyét a cukorral keverd el, majd amikor kiengedte a levét, add hozzá a többi hozzávalót.

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit mérd össze egy dagasztó tálba és gyors mozdulatokkal készíts egy közepesen lágy tésztát.

Letakarva pihentesd legalább 30 percet, majd nyújtsd ki kb. fél cm vastag téglalap alapúra.

Vágd fel 20 egyenlő részre, majd a tölteléket egyenletesen oszlasd el a tésztadarabokon. Csomagold be a buktákat, majd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe tedd őket egyenlő távolságra egymástól.

Kend le olajjal a bukták oldalát, majd letakarva keleszd kb. 1-1,5 órát és 170 °C-os előmelegített sütőben süsd aranybarnára.

Sütés végén olvasztott vajjal kend át és porcukorral szórd meg.

Jó étvágyat kívánunk!