Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Csokikrémmel töltött kelt kuglóf

Ingredients:

liszt
500 g
vaj
150 g
Budafok friss élesztő
30 g
porcukor
80 g
tojás
3
1 tk
langyos tej
150 ml
mazsola
50-80 g
opcionális
rum aroma
tej
2 dl
csokikrémhez
cukor
3 ek
csokikrémhez
kakaópor
2 ek
csokikrémhez
tojás sárgája
1
csokikrémhez
liszt
2 ek
csokikrémhez
vaj
20 dkg
csokikrémhez

Preparation mode:

Elkészítés:
1. Az élesztőt felfuttatjuk langyos, enyhén cukros tejben.
2. Átszitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sót, elkeverjük.
3. A tojásokat a porcukorral habosra keverjük.
4. A liszthez hozzáadjuk az olvasztott vajat, cukros tojást, felfuttatott élesztőt.
5. Csomómentesre alaposan eldolgozzuk, ne sajnáljuk az időt a dagasztásra!
6. Kelesztjük, amíg duplájára nem nő.
7. Lisztezett munkalapon kinyújtjuk a tésztát, rudat formálunk belőle.
8. Kivajazott kuglófformába helyezzük a rudat. A tetejét kenjük meg tojássárgájával.
9. 200°C-on kb. 25-30 percig sütjük. Sütés után lehűtjük.
10. Amíg sül, elkészítjük a csokikrémet : a puha vajat habosra keverjük 1,5 ek. cukorral, hozzáadjuk a kakaót, ismét keverjük. A tejet, tojássárgáját és a maradék 1,5 ek. cukrot jól összekeverjük, hozzáadjuk a lisztet és ismét elkeverjük. Sűrű krémet főzünk belőle, hűtjük. Mikor kihűlt, hozzáadjuk a kakaós-vajas masszát.
11. A kihűlt kuglófról levesszük a formát, levágjuk a tetejét, egy kanál segítségével kikaparjuk a belsejét, megtöltjük a csokikrémmel és visszahelyezzük a tetejét. Porcukorral, vagy csokimázzal és mandulával díszíthetjük.
Fotó forrása: http://bit.ly/1f9c7UZ