Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Csokis csillag

Ingredients:

BL 55 finomliszt
1 kg
víz
2,5 dl
tej
2 dl
Budafok friss élesztő
30 g
15 g
vaj
100 g
cukor
100 g
egész tojás
2 db
kakaópor
50 g
kristálycukor
150 g
víz
1,5 dl

Preparation mode:

1. 2,5 dl kézmeleg vizet mérjünk egy pohárba és mérjük bele a sót, majd alaposan keverjük el és tegyük félre
2. mérjük egy nagyobb csuporba a 2 dl tejet, melyet előtte mikróban megmelegítünk (nem forróra, csak langyosra vagy enyhén melegre!)
3. morzsoljuk bele az élesztőt és jól keverjük el, majd ezt is tegyük félre
4. egy tálba mérjük össze az összes többi anyagot
5. ezután öntsük rá a sós vizünket és az élesztős tejet
6. kézzel állítsuk össze a tésztát és gyúrjuk jó sokáig, míg homogén, csomómentes, sima tésztát kapunk. Ha ez eltart 15-20 percig, akkor se sajnáljuk az időt!
7. ha kész a tészta, tegyük egy műanyag edénybe és takarjuk le konyharuhával
8. 30 perc érlelés után osszuk 5 egyforma darabra
9. gömbölyítsük fel a darabkákat egyenként és az asztalon hagyjuk pihenni letakarva 10 percig
10. ezután nyújtsuk őket vékonyra és rakott palacsintaszerűen rétegezzük tálba a tésztákat, mindegyiket megkenve a kakaós masszával
11. vágjuk fel és formázzuk a képen látható módon
12. letakarva kelesszük meg 45-50 percig
13. ha úgy látjuk, hogy megkelt, óvatosan lekenhetjük a tetejét tojással és előmelegített 180° C-os sütőbe tegyük be
14. Süssük kb. 30 percig