Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Csokis meggylekvárral-mákkal töltött kalács

Ingredients:

finomliszt
50 dkg
élesztő
2 dkg
egész tojás
1
tojás sárgája
1
1 kk
cukor
3 ek
olvasztott vaj
5 dkg
citrom reszelt héja
1
tej
2,5-3 dl
Csokis meggylekvár(ízlés szerint)
cukorral elkevert darált mák
10-12 ek
tojás
1
pici cukros tej
magozott meggy a díszítéshez

Preparation mode:

Az élesztőt kevés cukros tejbe felfuttattam,majd a többi hozzávalóval együtt jól összegyúrtam!Duplájára kelesztettem
Levettem belőle annyit amiből majd 3 db kb 10 cm átmérőjű kerek tésztát tudok nyújtani.
A többi tésztát téglalap alakúra nyújtottam.A hosszabbik felét bevagdostam 2 cm szélesre és kb 10-12 cm hosszúra.A megmaradt részre rákentem a csokoládés meggy lekvárt,rászórtam a cukros darált mákot és az egészet feltekertem.Majd kerek alakúra formáztam,úgy hogy a bevágott részes oldal belül legyen.
A maradék kis tésztadarabot 3 részre osztottam,kb 10 cm átmérőjű kerek formára nyújtottam,beletettem a karika közepébe megkentem csokis meggylekvárral,megszórtam cukros mákkal,majd ráhelyeztem a következő kerek tésztát azt is megkentem-megszórtam,majd az utolsó tésztát is ráraktam.Az egészet lekentem felvert tojással hagytam kb 30 percet kelni,majd 180 fokon megsütöttem!(kb 30-35 perc,de ez sütőfüggő)
Amikor megsült kivettem és még forrón lekentem cukros tejjel.
A közepét megkentem csokis meggylekvárral és rászórtam a kimagozott meggyet