Exit print modePrint recipe A+ A- Undo all

Csokis-narancsos kalács

Preparation mode:

Hozzávalók:

Tészta: , 500 g finomliszt, 25 g friss Budafoki élesztő, 5 g só, 50 g vaj , 1 narancs leve és reszelt héja, 1,5-2 dl tej, 2 tojás,
Töltelék: , 200 g étcsoki, 50 g vaj, ízlés szerint rumaroma, facsart narancslé (1-2 evőkanál)

A hozzávalókat összekeverjük és tésztát dagasztunk belőle. 2 részre választjuk a tésztát, majd 1-1 gombócot gyúrunk belőle. 30 percig letakarva pihentetjük.
Elkészítjük a tölteléket: vízgőz fölött megolvasztjuk az összekevert hozzávalókat. Ha nagyon híg lesz, kakaóporral tudjuk sűríteni, ha viszont nagyon sűrű, vajjal hígíthatjuk.
Mind a 2 tésztát téglalapformájúra nyújtjuk és egyenletesen elkenjük a tölteléket. Feltekerjük a tésztánkat, majd középen kettévágjuk, így 4 tésztadarabot kapunk. Megfonjuk a kalácsot.
Kivajazott, hőálló edénybe helyezzük, kb. 1 órát kelesztjük. Kelesztés után egy egész tojással lekenjük.
Előmelegített sütőben 180-200 fokon

Elkészítés lépései:

Csokis-narancsos kalács elkészítésének 1. lépése