Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Csokis-szilvás kalács airfryerben

Ingredients:

búzafinomliszt
250 g
friss Budafoki élesztő
25 g
5 g
cukor
25 g
vaníliás cukor
1 csomag
vaj
30 g
tojás
1 db
tej
50 ml
TÖLTELÉK:
szilvalekvár
csokicsepp

Preparation mode:

A tészta hozzávalóiból készíts egy rugalmas, közepesen lágy tésztát.

Letakarva pihentesd legalább 15 percig, majd oszd kettő egyenlő részre és nyújtsd ki kb. 20×25 cm téglalapra. Kend meg a szilvalekvárral és szórd meg a csokoládé cseppel.

Tekerd fel és vágd ketté hosszában, majd fond össze. Egy kb. 13 cm átmérőjű panettone forma magasságát vágd le kb. 2 cm magasra és tedd bele a kalácsot.

Kelesztési programon 30 °C-on keleszd kb. 60 percet.

Kelesztés után egész tojással kend le és díszítő cukorral szórd le.

“Bake” funkción 170 °C-on kb. 15-16 perc alatt süsd készre.

Jó étvágyat kívánunk!

Footnotes:

Ezt a receptünket Cosori TurboBlaze forrólevegős sütőben készítettük el.

Más típusú airfryerben vagy hagyományos sütőben történő elkészítés esetén a sütési idő és a hőfok minimálisan változhat. Amennyiben nincs kelesztés funkció az airfryerünkön, hagyományos módon - szobahőmérsékleten, letakarva- is keleszthetünk.