Csokis-szilvás kalács airfryerben

Ingredients:
Preparation mode:
A tészta hozzávalóiból készíts egy rugalmas, közepesen lágy tésztát.
Letakarva pihentesd legalább 15 percig, majd oszd kettő egyenlő részre és nyújtsd ki kb. 20×25 cm téglalapra. Kend meg a szilvalekvárral és szórd meg a csokoládé cseppel.
Tekerd fel és vágd ketté hosszában, majd fond össze. Egy kb. 13 cm átmérőjű panettone forma magasságát vágd le kb. 2 cm magasra és tedd bele a kalácsot.
Kelesztési programon 30 °C-on keleszd kb. 60 percet.
Kelesztés után egész tojással kend le és díszítő cukorral szórd le.
“Bake” funkción 170 °C-on kb. 15-16 perc alatt süsd készre.
Jó étvágyat kívánunk!
Footnotes:
Ezt a receptünket Cosori TurboBlaze forrólevegős sütőben készítettük el.
Más típusú airfryerben vagy hagyományos sütőben történő elkészítés esetén a sütési idő és a hőfok minimálisan változhat. Amennyiben nincs kelesztés funkció az airfryerünkön, hagyományos módon - szobahőmérsékleten, letakarva- is keleszthetünk.