Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Csokis-vaníliás szélforgó

Ingredients:

búzafinomliszt
500 g
friss Budafoki élesztő
25 g
7 g
cukor
60 g
vaníliás cukor
10 g
kakaópor
25 g
vaj
50 g
tojás
1 db
tej
190 ml

Preparation mode:

A kakaópor kivételével minden alapanyagot gondosan készíts elő és a langyos tejjel készíts egy közepesen lágy tésztát.

Mérlegen felezd el, majd az egyik részt dagaszd tovább a kakaóval, illetve plusz egy kevés tejjel. Ha kész a dagasztás, akkor letakarva pihentesd legalább 30 percet.

Mérlegen oszd el a tésztákat 4 egyenlő részre és gömbölyítsd fel.

5 perc pihentetés után nyújtsd ki kb. 20-22 cm átmérőjű karikára.  Vágj fel minden tésztát 8 egyenlő cikkre, majd tegyél egymásra 4 db-ot változatosan: egy kakaós és egy sima váltakozva. A tészta közepét nyomd meg egy hurkapálcával, majd kezdd el tekerni a tészta csúcsát. Az így kapott legyezőt tett sütőpapíros lemezre és letakarva keleszd meleg helyen legalább 90 percet.

Sütés előtt egész tojással kend le, majd 180 °C-os előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt süsd készre.

Jó étvágyat kívánunk!