Csokis-vaníliás szélforgó

Ingredients:
Preparation mode:
A kakaópor kivételével minden alapanyagot gondosan készíts elő és a langyos tejjel készíts egy közepesen lágy tésztát.
Mérlegen felezd el, majd az egyik részt dagaszd tovább a kakaóval, illetve plusz egy kevés tejjel. Ha kész a dagasztás, akkor letakarva pihentesd legalább 30 percet.
Mérlegen oszd el a tésztákat 4 egyenlő részre és gömbölyítsd fel.
5 perc pihentetés után nyújtsd ki kb. 20-22 cm átmérőjű karikára. Vágj fel minden tésztát 8 egyenlő cikkre, majd tegyél egymásra 4 db-ot változatosan: egy kakaós és egy sima váltakozva. A tészta közepét nyomd meg egy hurkapálcával, majd kezdd el tekerni a tészta csúcsát. Az így kapott legyezőt tett sütőpapíros lemezre és letakarva keleszd meleg helyen legalább 90 percet.
Sütés előtt egész tojással kend le, majd 180 °C-os előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt süsd készre.
Jó étvágyat kívánunk!