Exit print modePrint recipe A+ A- Undo all

Csokoládés-diós csavart kalács

Ingredients:

tej
1,5 dl
cukor
8 dkg
friss élesztő
3 dkg
finom liszt
60 dkg
1 tk
tojás sárgája
2
puha vaj
8 dkg
tej
0,5 dl
Töltelék

Preparation mode:

1,5 dl tej, 8 dkg cukor, 3 dkg friss élesztő, 60 dkg finom liszt, 1 tk só, 2 tojás sárgája, 8 dkg puha vaj, Töltelék:, 0,5 dl tej, 7 dkg puha vaj, 1 tojás sárgája, 30 dkg őrölt dió, 15 dkg porcukor, 2 ek kakaópor, 1 kk fahéj, 2 ek rum, Tetejére:, 1 tojás, 1 ek szeletelt mandula

Kalács tésztát készítünk, duplájára kelesztjük. A megkelt tésztát 6 részre osztjuk, gömbölyítjük, 10 percig pihentetjük. Előkészítünk egy 30x15cm sütőformát kibéleljük sütőpapírral. A gombócokat téglalap alakúra nyújtjuk, megkenjük a töltelékkel. Lehet diós, mákos jelen esetben: 30 dkg dió, 15 dkg porcukor, 2 ek kakaó, 1 kk fahéj, 0, 5 dl tej, 7 dkg vaj, 2 ek rumkivonat, 1 tojás sárgája. A tejben megolvasztjuk a vajat és a tojással simára keverjük, majd hozzáöntjük a diós keverékhez simára keverjük. A megkent tésztát feltekerjük, mint a bejglit. Piramis alakba a sütőformába rakjuk. 3-2-1. Tojással lekenjük szeletelt mandulával megszórjuk. A formában én már nem kelesztettem, de lehet ha vastagabb tésztát szeretnénk. 180-200 fokon sütés 25-30 percig. A formában hagyjuk hűlni.