Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Cukkinis – szalonnás csiga

Preparation mode:

Tészta :
– 30 dkg liszt,
– 25 g Budafoki élesztő,
– 1 teáskanál cukor,
– 1 , 5 teáskanál só,
– 1 dl tej,
– szódavíz,

Töltelék :
– 1 közepes cukkini,
– füstölt, szeletelt császárszalonna,
– tarkabors,
– olívaolaj
– a kenéshez

– A tejet langyosítsuk meg, keverjük el benne a cukrot és az élesztőt, majd hagyjuk felfutni.
– Vegyítsük össze a lisztet a sóval, adjuk hozzá a felfutott élesztőt és gyúrjuk össze annyi szódavízzel, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk.Takarjuk le és hagyjuk a duplájára dagadni.
– Ha megkelt a tészta, gyúrjuk át és nyújtsuk ki kb. 40 x 20 cm – es nagyságúra, majd vágjuk fel 9 – 10 hosszú csíkra. Tekerjünk a tésztára borsot és mindegyik csíkra helyezzünk 1 – 1 db cukkiniszeletet. Ismét tekerjünk rá borsot és rakjunk mindegyik cukkinire szalonnacsíkot.
– Lazán tekergessük fel és rakjuk a csigákat sütőpapíros tepsibe. Hagyjuk fél óráig kelni, majd locsolgassuk meg a tetejüket kevés olajjal és helyezzük 200 °C- os sütőbe.
– Süssük kb. 30 – 35 percig.