Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Cukros-Fahéjas Rúd Vaníliakrémmel

Ingredients:

Nutrifree mix per pane
40 dkg
egész tojás
1
+ 1 tojás sárga
cukor
4 ek
van.cukor
1
margarin
6 dkg
Alpro mandulás tej
1 dl
Budafoki élesztő
35 g
felvert tojás
1
Tetejére
Alpro mandulás tej
fél dl
Tetejére
margarin
2 dkg
Tetejére
Fahéjas cukor
Tetejére
Alpro kókusztej
3 dl
Krém
Dr Oetker Kislányfejes vanília pudingpor
1 csomag
Krém
cukor
3 ek
Krém
margarin
5 dkg
Krém

Preparation mode:

Recept:
– 40 dkg Nutrifree mix per pane
– 1 egész tojás + 1 tojás sárga
– 4 evk. cukor
-1 van.cukor
-6 dkg margarin
-1 dl Alpro mandulás cukros tejben felfuttatunk 35 g élesztőt
– + még 1 dl Alpro mandulás tej
– Schär mix it lisztes deszkán nyújtottam és azzal is pótoltam, mert egy kicsi kellett még hozzá.
Tetejére:
– 1 felvert tojás
– fél dl Alpro mandulás tej
– 2 dkg margarin
– fahéjas cukor

Krém:
-3 dl Alpro kókusztej
– 1 csomag Dr Oetker Kislányfejes vanília pudingpor
– 3 evk. cukor
– 5 dkg margarin
– Megfőztem a pudingot a tejben, amég hűlt kikevertem az 5 dkg vajat a cukorral utána beke kevertem robot géppel a pudingba! Jó krémes lett!
A tészta összes alapanyagát jól összedolgozom, majd kelesztem 25 percig!Közben elkészítem a krémet!
Ha jól megkelt, akkor golyócskákat formálok, kinyújtom kb 1 cm-re ,lekenem a tetejét olvasztott vajjal és a felét derelye vágóval bevagdosom, a sima felére pedig rákenem a krémet!Majd szépen egyesével ráhajtogatom a széleket!
Sütöpapírral bélelt tepsibe rakom, lekenem őket egy felvert tojással és kb 180 fokon 35 percig sütöm! Kb fél időnèl egy kis tejes-vajas lével kenem le és utána megszórom a fahéjas cukorral!