Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Cukros mandulás süti

Preparation mode:

Hozzávalók:

Tésztához:, 800 g finomliszt, 40 g friss Budafoki élesztő, 16 g só, 80 g cukor, 10 g vaníliás cukor (1 csomag), 100 g vaj, 4,5-5 dl tej,
Töltelék:, 100 g olvasztott vaj, szeletelt mandula ízlés szerint, kristály- vagy porcukor ízlés szerint

A hozzávalókat összekeverjük és tésztát dagasztunk belőle. Kb. 60×40 cm-es téglalapra nyújtjuk, majd kivajazott tepsibe helyezzük. Kb. 45 percig kelesztjük.
Fakanál végével benyomkodjuk a tésztánkat és gazdagon leöntjük olvasztott vajjal.
15 percre a 175 fokra előmelegített sütőbe helyezzük, majd mikor már háromnegyedig megsült, kivesszük a sütőből, újból átkenjük olvasztott vajjal, végül bőven megszórjuk szeletelt mandulával és ízlés szerint cukorral. Visszarakjuk a sütőbe még 5 percre, hogy készre süljön.

Elkészítés lépései:

Cukros mandulás süti elkészítésének 1. lépése