Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Darázscsípés

Preparation mode:

50 dkg finomliszt, 1,5 dl tej, 20 g elesztö, csipet so, 10 dkg cukor, 6 dkg olvasztott vaj, 1 db tojassargaja, 10 dkg cukor, 10 dkg vaj, 10 dkg szeletelt mandula, 3 evökanal tej, 2 evökanal mez, 2 dl habtejszin, 1 csomag habfixalo, 10 dkg cukor, 1 csomag vanilias cukor, 5 dl tej, 2 csomag fözes nelküli vanilias pudingpor

A máz elkészítéséhez: 10 dkg cukrot, 10 dkg vajat, 10 dkg mandulaszeleteket, 2 ek mézet és 3 ek tejet felfőzzük, és kihűtjük.
Az élesztőt felfuttatjuk 1 csésze (1,5-2 dl) cukros tejben.
Kidagasztjuk a tésztát: 50 dkg lisztet, csöpp sót, 10 dkg cukrot, 6 dkg vajat, 1 tojássárgát és a felfuttatott élesztőt tejjel gép segítségével kidagasztjuk.
Duplájára kelesztjük.
Egy tortaformát sütőpapírral kibélelünk, ebbe tesszük a megkelt tésztát.
Tetejére rákenjük a mandulás mázt.
Megsütjük (kb.40 perc). Ha sütés közben eseleg nagyon pirulna a teteje, alufóliával letakarhatjuk.
Miután kihűlt a tészta, félbevágjuk, és betöltjük a krémmel (Felverünk 2 dl tejszínt a habfixálóval, 10 dkg cukorral és 1 cs vaníliás cukorral. A 2 csomag főzés nélküli vaníliapudingot 5 dl tejjel kikeverjük, és összeforgatjuk a felvert tejszínnel).
A tetejét egyből 16 szeletre vaghatjuk, hogy a puha krémet ne nyomjuk ki, amikor betöltve szeleteljük.