Darázsfészek

Ingredients:
búzafinomliszt
500 g
friss Budafoki élesztő
35 g
só
10 g
cukor
50 g
vaj
30 g
vaníliás cukor
2 csomag
tojás
2 db
tej
180 ml
TÖLTELÉK:
puha vaj
150 g
cukrozott diótöltelék
300 g
vaníliás cukor
2 csomag
LOCSOLÓ:
tej
150 ml
vaníliás cukor
2 csomag
cukor
40 g
Preparation mode:
A tészta hozzávalóit készítsd össze egy dagasztó edénybe és géppel vagy kézzel készíts egy közepesen lágy tésztát.
Letakarva pihentesd legalább 30 percet.
Nyújtsd ki nyújtófával kb. 50×50 cm-es négyzetté és a kikevert diós tölteléket egyenletesen kend el a tésztán, majd csavard fel és kb. 2-3 cm-es csigákat vágj, amit egy kivajazott magasfalú tepsibe tegyél.
Letakarva keleszd meleg helyen, amíg össze nem érnek a csigák és 175 °C-os előmelegített sütőben süsd 20 percig.
Sütés közben, amikor már kezd pirulni, a cukros tejjel locsold meg több részletben.
Jó étvágyat kívánunk!