Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Diós csillagok airfryerben

Ingredients:

búzafinomliszt
250 g
vaj
125 g
3 g
cukor
40 g
friss Budafoki élesztő
25 g
fahéj
0,5 g
őrölt szegfűszeg
0,5 g
őrölt gyömbér
0,5 g
tojássárgája
1 db
tej
60 ml
TÖLTELÉK:
darált dió
100 g
baracklekvár
3-4 ek
hogy kenhető legyen!

Preparation mode:

A lisztet a zsiradékkal és a száraz hozzávalókkal morzsold össze, majd add hozzá a tojássárgáját, a tejet, és készíts egy homogén élesztős omlós tésztát.

Letakarva pihentesd legalább 15 percet, majd vágd kettő egyenlő részre és nyújtsd ki kb. 2-3 mm vastagra.

Töltelék elkészítése: keverd össze a diót annyi baracklekvárral, hogy kenhető legyen.

Az egyik felét a tésztának kend meg a töltelékkel és helyezd rá a másik részt.
Csillag kiszúróval szorosan szúrd ki és kis fedéssel helyezd őket az airfryer sütőrácsára úgy, hogy körbe érjen, majd kend meg egész tojással a felületét.

Keleszd 30 percig „proof” programon 35 °C-on.

Ha lejárt a program, 165-170 °C-on 9-10 perc alatt süsd készre „bake” funkción.

Sütés után hagyd kicsit hűlni, majd forralt sárgabarack lekvárral kend át és ízlés szerint dekoráld (pl. színezett kókuszreszelékkel, durvára vágott dióval, cukordíszekkel)!

Jó étvágyat kívánunk!

 

Footnotes:

Ezt a receptünket Cosori TurboBlaze forrólevegős sütőben készítettük el.

Más típusú airfryerben vagy hagyományos sütőben történő elkészítés esetén a sütési idő és a hőfok minimálisan változhat. Amennyiben nincs kelesztés funkció az airfryerünkön, hagyományos módon - szobahőmérsékleten, letakarva- is keleszthetünk.