Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Diós-sajtos mikrós zsemle

Ingredients:

búzafinomliszt
300 g
friss Budafoki élesztő
25 g
1 tk
cukor
1 tk
tojás
1 db
étolaj
5 ek
langyos víz
200 ml
dió összevágva
50 g
trappista sajt kockázva
50 g

Preparation mode:

Egy tálba mérd össze a tészta hozzávalóit és a langyos vízzel, egy fakanál segítségével készíts homogén tésztát. Ha alaposan kidagasztottad, akkor tedd bele a sajtot és a diót is.

8-10 db kerámia bögrét olajozz ki és a tésztát oszd el a bögrékben.

20 perc pihentetés után 800 W-on kb. 2 perc alatt süsd készre a mikróban.

Jó étvágyat kívánunk!

 

Footnotes:

Egyszerű, gyors recept.  Mikróban elkészíthető egy bögrében!