Exit print modePrint recipe A+ A- Undo all

Édes fánk

Ingredients:

finomliszt
50 dkg
1 kk
élesztő
2,5 dkg
tej
3 dl
cukor
4 ek
vaníliás cukor
1 csomag
tojássárgája
1 db
margarin
7 dkg
napraforgó olaj
5 dl
porcukor
2 ek

Preparation mode:

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben 1 ek cukorral.
A liszthez adjuk a sót, a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, a felfutott élesztőt, a szobahőmérsékletű margarint és a tojássárgáját.
Alaposan kidagasztjuk. Meleg helyen kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
Lisztezett felületen 1,5 cm vastagra nyújtjuk. Egy közepes méretű, lisztezett pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
A korongok közepébe hüvelykujjal lyukat nyomunk úgy, hogy a tészta ne szakadjon át.
Egy magasabb falú edényben felforrósítjuk az olajat. Addig is kel még a tészta.
Közepes lángon, többször megforgatva karamellbarnára sütjük mindkét oldalukat. Vigyázzunk, mert hamar sül.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.
Porcukorral meghintve, bármilyen ízesítésű lekvárral kínáljuk.