Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Édes finomság- túrós batyu

Preparation mode:

A tésztához: 60 dkg finomliszt, 10 dkg cukor, 10 dkg vaj vagy margarin, 2 tojás sárgája, 5 dkg Budafoki élesztő, kb. 3 deciliter tej, csipet só

A töltelékhez: 50 dkg túró, 1 tojás, 8 dkg cukor, 1 cs vaníliás cukor, 1 evőkanál búzadara, 10 dkg mazsola, reszelt citromhéj, 2 tojásfehérje felvert habja, +1 tojás a kenéshez

Az élesztőt langyos tejben 1 evőkanál cukorral, csipet liszttel felfuttatjuk.
Ha az élesztő felfutott, a többi hozzávalóhoz adjuk, lágy kelt tésztát dagasztunk. Meleg helyen kelesztőtálba téve, fedelével lezárjuk, duplájára kelesszük. Közben elkészítjük a tölteléket: A túrót villával összetörjük, hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot, beletesszük a tojást, a mazsolát, citromhéjat reszelünk bele, és a dagasztásnál kimaradt 2 tojás fehérje felvert habját
A megkelt tésztát fél cm vastagságúra nyújtjuk, 8×8 cm-es kockákra vágjuk, mindegyikbe
1 evőkanálnyi túrótölteléket teszünk, négy sarkát középen összefogjuk, egy kicsit megtekerjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. Kb 20 percig hagyjuk kelni, tetejét tojással megkenjük. Előmelegített sütőben 180 fokon sütjük kb. 20 percig.

Elkészítés lépései:

1. Felfuttatjuk az élesztőt
2. Bedagasztjuk a tésztát.
2. Hagyjuk kelni
3. Elkészítjük a tölteléket
4. Kinyújtjuk, megtöltjük a batyukat.
5. Tepsibe rakjuk, megkenjük tojással,hagyjuk kelni
6. Sütőbe tesszük, megsütjük.