Exit print modePrint recipe A+ A- Undo all

Édes mandulás-citromos csiga málnával

Preparation mode:

Tészta:, 490 g liszt, 1 kocka Budafoki élesztő, 48 g cukor, 4 g só, 240 ml tej, 56 g vaj (szobahőmérsékletű), 1 tojás (szobahőmérsékletű),

Töltelék:, 14 g olvasztott vaj, 48 g cukor, 112 g marcipán, egy citrom reszelt héja, Máz:, 120 g porcukor, 1 csipet só, 14 g olvasztott vaj, 2 evőkanál tej, egy kis citromlé, egy citrom reszelt héja, néhány csepp mandulakivonat

A tésztához az összes hozzávalót összekeverjük, addig, amíg egy homogén, rugalmas masszát kapunk. A tésztát letakarva kb. 40 percig kelni hagyjuk, majd lisztezett felületen kb. 40×30 cm-es téglalappá nyújtjuk, és megkenjük az olvasztott vajjal. A cukrot és a reszelt citromhéjat eloszlatjuk a tésztán, ezután pedig megkenjük a marcipánnal. A tésztát félbehajtjuk, és egy éles késsel csíkokat vágunk belőle. A tésztacsíkokból csigákat formázunk, és kizsírozott tepsiben szorosan egymás mellé helyezzük őket. Kb. 30 percig ismét kelni hagyjuk őket, majd 180°C-os sütőben 18-20 perc alatt aranybarnára sütjük. Rácsra helyezve hagyjuk őket kihűlni, majd a mázat bőkezűen eloszlatjuk rajtuk és málnával díszítjük.

Elkészítés lépései:

Édes mandulás-citromos csiga málnával elkészítésének 1. lépése
Édes mandulás-citromos csiga málnával elkészítésének 2. lépése