Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Édes – pudingporos zsemle

Ingredients:

liszt
40 dkg
élesztő
1/4
vaníliás pudingpor
1 tasak
tej
250 ml
citrom reszelt héja
1/2
puha vaj
8 dkg
cukor
csipet só

Preparation mode:

Puha, édeskés sütemény aminek mindig sikere van.

Elkészítés lépései:

Édes - pudingporos zsemle elkészítésének 1. lépése
A hozzávalókból tésztát dagasztok amit hagyok duplájára kelni. Ekkor átgyúrom, kinyomkodom belőle a levegőt és 20 darabra vágom, egyenként kb. 4 dkg. lesz. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakom és hagyom duplájára kelni, aztán 180 fokos előmelegített sütőben 12 perc alatt megsülnek. Még forrón porcukorral leszórom, olvasztott csokival lecsorgatom. A csoki elhagyható. Jó étvágyat!