Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Édes rózsák

Ingredients:

liszt
50 dkg
porcukor
7 dkg
1 kk
friss élesztő
20 g
tojás
1
olvasztott vaj
10 dkg
langyos tej
2 dl
kb
bármilyen lekvár - a töltéshez

Preparation mode:

– A hozzávalókból a lekvár kivételével dagasszunk tésztát és kelesszük a duplájára.
– Ha a tészta megkelt, osszuk 12 egyenlő részre, majd minden egyes gombócot vágjunk további 3 részre.
– Az így kapott 36 db kis labdacsot egyesével, nyújtsuk kb 14 cm átmérőjű körré, kenjük meg mindegyiket 1 tk lekvárral, hajtsuk félbe, majd ismét a felére, hogy egy háromszöget kapjunk.
– Tegyünk 3 db tészta háromszöget egymásra úgy, hogy a szélek fedjék egymást, majd balról jobbra, lazán tekerjük fel és helyezzük a kivajazott muffinforma mélyedésébe.
– Kelesszük a rózsákat kb 20 percig és toljuk az előmelegített, 180 °C – os sütőbe és süssük szép pirosra.
– Porcukorral meghintve kínáljuk.

Elkészítés lépései:

Édes rózsák elkészítésének 1. lépése
– A tésztagombócokat egyesével, nyújtsuk kb 14 – cm – es átmérőjű körré, kenjük mindegyiket 1 tk lekvárral, hajtsuk félbe, majd ismét a felére, hogy egy háromszöget kapjunk.
– Tegyünk 3 db tészta háromszöget egymásra úgy, hogy a szélek fedjék egymást, majd balról – jobbra lazán tekerjük fel.