Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Édesburgonyás briós

Ingredients:

búzafinomliszt
500 g
vaj
85 g
főtt édesburgonya
200 g
friss Budafoki élesztő
30 g
10 g
cukor
60 g
vaníliás cukor
10 g
tojássárgája
1 db
tej
80 ml
tojás a kenéshez
1 db

Preparation mode:

Minden hozzávalót készíts össze és dagassz egy egynemű közepesen lágy tésztát.

Letakarva pihentesd legalább 20 percet.

Ezután mérd egyenként 40 g-os darabokra és felgömbölyítve 5 percig pihentesd.

Sodord ki kb. 20 cm-es egyenletes szálakra és kettőt fonj össze.

Helyezd sütőpapíros lemezre és letakarva keleszd legalább duplájára.

Egész tojással kend le a felületét, majd szeletelt vagy darabolt mandulával és szemes mákkal díszítsd.

180 °C-os előmelegített sütőben 12-15 perc alatt süsd készre.

Jó étvágyat kívánunk!