Édesburgonyás briós

Ingredients:
búzafinomliszt
500 g
vaj
85 g
főtt édesburgonya
200 g
friss Budafoki élesztő
30 g
só
10 g
cukor
60 g
vaníliás cukor
10 g
tojássárgája
1 db
tej
80 ml
tojás a kenéshez
1 db
Preparation mode:
Minden hozzávalót készíts össze és dagassz egy egynemű közepesen lágy tésztát.
Letakarva pihentesd legalább 20 percet.
Ezután mérd egyenként 40 g-os darabokra és felgömbölyítve 5 percig pihentesd.
Sodord ki kb. 20 cm-es egyenletes szálakra és kettőt fonj össze.
Helyezd sütőpapíros lemezre és letakarva keleszd legalább duplájára.
Egész tojással kend le a felületét, majd szeletelt vagy darabolt mandulával és szemes mákkal díszítsd.
180 °C-os előmelegített sütőben 12-15 perc alatt süsd készre.
Jó étvágyat kívánunk!