Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Édesburgonyás puffancs

Ingredients:

Bl 55 finomliszt
1000 g
főtt összetört édesburgonya
200 g
20 g
friss Budafoki élesztő
50 g
porcukor
100 g
tej
450 g

Preparation mode:

Az édesburgonyát enyhén sós vízben megfőzzük és rendesen áttörjük, majd hagyjuk kihűlni. A lisztet átszitáljuk és elkeverjük a sóval, cukorral és a tetejére morzsoljuk az élesztőt.

A burgonyát hozzáadjuk és óvatos adagolás mellett elkezdjük dagasztani a tésztát. Fontos, hogy nagyon sima tésztát készítsünk!

Dagasztás után 10 percet letakarva pihentetjük, majd egyenletes kis darabokra osztjuk a tésztát: kb. 80-100 g. Felgömbölyítve papíros lemezre helyezzük a tésztákat és kikevert egész tojással lekenjük.

Meleg helyen kelesztjük kb. 40-50 percet és újból lekenjük tojással.

Felületét szezámmal és mákkal szórjuk, majd 180 °C-ra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük.