Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Egyszerű kakaós és fahéjas csiga

Preparation mode:

A tésztához: 50 dkg finomliszt, 2,5 dl langyos tej, 5 dkg kristálycukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 kávéskanál só, 50 gr Budafok élesztő, 1 tojássárgája, 5 dkg margarin,

A töltelékhez: 10 dkg margarin olvasztva, 10 dkg porcukor, 2 ek cukrozatlan kakaópor, 1 ek fahéj

Tészta
A tejet egy kis cukorral fellangyosítjuk. Felfuttatjuk benne az élesztőt
A lisztet egy tálba vagy deszkára szitáljuk. Hozzáadjuk a sót, a cukrot és a vaníliás cukrot.
A puha vajat összemorzsoljuk a liszttel. Hozzáadjuk a tojássárgáját és a langyos tejet.
Addig dagasztjuk, ameddig összeáll és egynemű, fényes, rugalmas tészta nem lesz.
Gömböt formálunk belőle, és langyos helyen 20-25 perc alatt a duplájára kelesztjük.

Töltelék
A porcukor egyik felét a kakaóval, a másik felét a fahéjjal összekeverjük.
A vajat megolvasztjuk.

Elkészítés
A megkelt tésztát két részre osztjuk. 1 cm vastag téglalappá nyújtjuk, és megkenjük az olvasztott vajjal. Az egyik fél tésztát a porcukros kakaóval, a másik felét a fahéjassal szórjuk meg.
A hosszabb oldaluknál fogva szorosan feltekerjük. Kb. 1,5-2 cm széles korongokat vágunk belőle.
A csigákat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, egymástól nagyobb távolságra. 15-20 percig langyos helyen kelesztjük.
A csigákat 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.