Exit print modePrint recipe A+ A- Undo all

Egyszerű sörkifli

Preparation mode:

Tésztához: 500 g finomliszt, 2-3 kk. só, 1 ek. cukor, 25 g Budafoki élesztő, 3 dl tej, 1 dl olaj, Formázáshoz: 25 g olvasztott vaj, só, 1 tojás

A lisztet, sót, cukrot elkeverjük, rámorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a langyos tejet, olajat, majd egy fakanállal elkeverjük. Dagasztjuk. Kicsit lágy tésztát kapunk, én még egy jó púpos evőkanálnyi lisztet adtam hozzá dagasztás közben.
Letakarjuk, 45-60 percig kelesztjük.
Ha megkelt, a tésztát kettéosztjuk, az első felét lisztezett deszkán kb. 30 cm átmérőjű körré nyújtjuk.
Megkenjük az olvasztott vaj felével, megszórjuk sóval, majd 16 részre vágjuk.
Egyesével feltekerjük (kívülről befelé haladva), kissé meghajlítjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk.
Így járunk el a tészta másik felével is, majd felvert tojással megkenjük a kifliket.
Előmelegített sütőben 170 fokon kb. 20 perc alatt készre sütjük. Nekem két tepsivel egyszerre sültek, sütés közben egyszer megcseréltem őket.

Elkészítés lépései:

Egyszerű sörkifli elkészítésének 1. lépése
Ízlés szerint megszórhatjuk a kifli tetejét sajttal vagy magvakkal, ki mivel szereti, de önmagában is nagyon finom.