Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Élesztőpástétom

Ingredients:

vöröshagyma
2 db
paprika
3 db
kevés olaj
petrezselyemzöld
friss Budafoki élesztő
40 g
tojás
3 db
zsempemorzsa
1 dl
tej
3 dl
pirospaprika
bors
ételízesíő

Preparation mode:

A nagyi receptje:

Két vöröshagymát, három paprikát (lehet fagyasztott is) apróra összeszelünk. Lábosba rakjuk és pici olajon megpároljuk. Amikor már kicsit megpuhult, hozzáadjuk az apró darabogra vágott zöldségzöldjét.

Elkészítjük a masszát: 4 dkg Budafoki élesztőt kevés sóval folyósra keverünk. Hozzáadunk 3 tojást, 1 dl zsemlemorzsát, 1 csésze (3 dl) tejet és ízlés szerint pirospaprikát, sót, borsot, pici vegetát.

Ezt a masszát hozzáöntjük a párolt zöldséghez és folyamatosan kevergetve addig főzzük, míg el nem válik az edény falától.

Friss kenyérre, péksüteményre kenve nagyon finom.

Jó étvágyat kívánunk!