Élesztős tortilla

Ingredients:
Preparation mode:
A tésztához a lisztet sót összekeverjük, a langyos vízhez hozzá adjuk a cukrot, és az élesztőt. Futtatjuk. Majd a liszthez keverjük, dagasztjuk. Beolajozott nejlontasakban legalább egy óra hosszára hideg helyre tesszük pihenni (másnap is lehet sütni). Közben összekeverjük a szószhoz a tejfölt, ketchup-ot, majonézt. A gépsonkát vékony szeletekre vágjuk, a sajtot megreszeljük, a zöldségféléket nagyon vékony szeletekre vágjuk. A tésztát pihenés után olajozott deszkára borítjuk (lisztet ne használjunk), kb. 25-30 db-ra szedjük. Ha szétszedtük, a palacsintasütőt felmelegítjük, és olajos deszkán, olajos kézzel kerek formára lapítjuk (vékonyra). Használhatunk nyújtófát is. Beletesszük a palacsintasütőbe, és megsütjük. Amíg a másik oldalát sütjük, addig a tészta felét megkenjük a szósszal, rátesszük a két szelet gépsonkát és a vékony karikára vágott paradicsomot, paprikát, uborkát hagymát ( 3-4 karikát mindegyikből), és megszórjuk a reszelt sajttal. Majd ráborítjuk a másik felét, és mind a két oldalát egy kicsit tovább sütjük, közben egy kicsit megnyomkodjuk. Melegen tálaljuk. Tölthetjük bármilyen töltelékkel, én megmaradt brassói húst is felturbóztam vele. Nagyon puha a tésztája. Többféle tortillát készítettem már, de eddig ez volt a legfinomabb.
Elkészítés lépései:
A tésztát pihenés után olajozott deszkára borítjuk (lisztet ne használjunk), kb. 25-30 db-ra szedjük. Ha szétszedtük, a palacsintasütőt felmelegítjük, és olajos deszkán, olajos kézzel kerek formára lapítjuk (vékonyra). Használhatunk nyújtófát is. Beletesszük a palacsintasütőbe, és megsütjük.