Exit print modePrint recipe A+ A- Undo all

Epres túrós rétes

Ingredients:

liszt
40 dkg
tejföl
10 dkg
tojás
1
pici só
tej
4 ek
cukor
1 csipet
élesztő
2 dkg
sertészsír
8 dkg
túró
30 dkg
porcukor
2 ek
vaniliáscukor
2 csomag
eper
1 csomag
barnacukor
2 ek

Preparation mode:

A tejet langyosítjuk bele a csipet cukrot az élesztőt , 30dkg lisztet, a tojást, a tejfölt pici sóval ,az élesztős tejjel összedolgozunk.A 10 dkg lisztet kikeverjük a 8 dkg langyos zsírral,majd ezzel megkenjük a kinyújtott tésztát. Feltekerjük, majd három egyenlő részre osztjuk. Egy órát pihentetjük, majd egyenként téglalap alakúra nyújtjuk, közepére tesszük a tölteléket, és feltekerjük.Kizsírozott, lisztezett tepsibe rakjuk, tetejét olajjal és vagy tejföllel megkenjük.A sütőt felmelegítjük 180 fokra (légkeverés), és kb 30-35 perc alatt aranysárgára sütjük.
Töltelék 30 dkg túró,2 evőkanál porcukor,2 vaniliáscukor ,,izlés szerint darabolt eper
Öntett : a darabolt epret barna cukorral felfőzzük ,és a rétesre öntjük tálaláskor