Epres-túrós szendvics

Ingredients:
búzafinomliszt
450 g
teljes kiőrlésű tönkölyliszt
50 g
friss Budafoki élesztő
25 g
só
5 g
cukor
50 g
vaj
60 g
vaníliás cukor
1 csomag
tojás
1 db
epres joghurt
1 pohár
citromhéja
1 db
tej
140 ml
TÖLTELÉK:
túró
250 g
epres joghurt
1 pohár
kb. 150g
DÍSZÍTÉS:
eper
müzli
Preparation mode:
Töltelék elkészítése:
A túrót törd át szitán, majd keverd el a joghurttal.
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit mérd ki és készíts egy közepesen lágy tésztát. Letakarva pihentesd legalább 30 percet.
Mérd ki a tésztát egyenként 60 grammra és gömbölyítsd fel.
5 perc pihentetés után formázd meg a tésztákat hosszúkás molnárka alakúra.
Tedd sütőpapíros lemezre és letakarva meleg helyen keleszd 1-1,5 órát.
Egésztojással kend le a felületét és 180 °C-os előmelegített sütőben süsd 12-13 percet.
A kisült és kihűlt briósokból hosszában vágj ki egy cikket és töltsd meg a túrós-joghurtos krémmel, majd díszítsd eperrel, esetleg müzlivel.
Jó étvágyat kívánunk!