Fahéjas csiga

Ingredients:
liszt (BL55)
500 g
Budafoki Élesztő
25 g
só
10 g
cukor
50 g
vaj
100 g
tej
300 ml
Fahéj (őrölt)
Cukor
Aszalt szilva
Preparation mode:
A hozzávalókat egy tálban összemérjük és egynemű sima felületű tésztát készítünk, majd letakarjuk és egy órát pihentetjük. Ezalatt a tepsit kivajazzuk, a fahéjat a porcukorral összekeverjük.
A pihentetési idő lejárta után a tésztát téglalap formára nyújtjuk, és a felületét megkenjük tejjel úgy, hogy mindenhol fedje a tésztánkat.
Ezután rászórjuk a fahéjas töltetléket, majd a tésztát feltekerjük, és egy éles késsel egyforma darabokra vágjuk. A csigákat tepsibe rakjuk, szorosan egymás mellé, és ismét egy órán át kelesztjük. A megkelt csigák közepébe ízlés szerint nyomhatunk 1-1 aszalt szilvát.
A megkelt csigákat előmelegített sütőben 200-220C°-on, 15-18 perc alatt megsütjük, majd forrón lekenjük vaníliáscukros tejjel.
Elkészítés lépései: