Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Fahéjas csiga

Ingredients:

liszt
60 dkg
kristálycukor
3 ek
kockacukor
1
friss élesztő,
2,5 dkg
egész tojás
1
tej
3 dl
csipet
margarin
10 dkg
kristálycukor
20 dkg
őrölt fahéj
3 tk

Preparation mode:

A kockacukorral ízesített langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi hozzávalóval együtt lágy tésztát gyúrunk. Langyos helyen, 1 órán át pihentetjük, melynek során duplájára kel. Ezt követően lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk a tésztát, majd megkenjük olvasztott margarinnal, és vastagon megszórjuk fahéjas kristálycukorral. Szorosan feltekerjük, és éles késsel ujjnyi vastag szeleteket vágunk belőle. Kivajazott, lisztezett tepsibe sorakoztatjuk őket, nem túl szorosan egymás mellé, majd előmelegített sütőben, mérsékelt tűznél kb. 30 perc alatt megsütjük. Kakaós változatban is készíthető, ekkor cukrozott kakaóval hintjük meg a kinyújtott tésztát. A variációk száma végtelen, lehet dióval, mogyoróval, mandulával, sőt sajttal, sonkával is készíteni.