Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Fahéjas csigák

Ingredients:

búzaliszt
500 g
vaj
100 g
cukor
70 g
Budafok friss élesztő
0,5 kocka
tej
250 ml
cukor
6 ek
töltelék
fahéj
3 tk
töltelék
porcukor
a díszítéshez

Preparation mode:

A langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A vajat kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a tojást, alaposan eldolgozzuk. Hozzáadjuk a tejet, sót, lisztet és a felfuttatott élesztő. Bedagasztjuk. Meleg helyen kelesztjük (duplájára). Amikor megkelt, kinyújtjuk a tésztát, bőven megszórjuk a töltelékkel (cukor + fahéj). Feltekerjük és szeletekre vágjuk.  A tepsibe sütőpapírt helyezünk, a sütiket kb. 3 cm-re egymástól elrendezzük. 20 percig ismét kelesztjük, utána tojással kikenjük a tetejét. 180°-on 25-30 percig sütjük. Még melegen porcukrot hintünk rá, illetve cukormázzal is díszíthetjük.