Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Falusi kenyér

Ingredients:

BL 80 liszt
600 g
rozsliszt
150 g
friss Budafoki élesztő
10 g
zsír
50 g
15 g
víz
450 ml
aktív kovász
150 g

Preparation mode:

A hozzávalókat mérd ki és készítsd elő!

Kézzel vagy géppel készíts egy homogén, rugalmas tésztát! Letakarva pihentesd legalább 1 órát!

Formázz veknit belőle és lisztezett szakajtóba tedd kelni! Letakarva legalább 1 órát keleszd!

Az öntöttvas lábast melegítsd elő a sütőben 230 °C-ra! Tedd a kenyeret a szakajtóból egy sütőpapírra és vágd meg, majd tedd a forró öntöttvas lábasba!

230 °C-on süsd 10 percig, majd vedd vissza a hőfokot 200 °C-ra 30 percig!

Jó étvágyat kívánunk!