Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Farsangi burgonyás pogácsa

Ingredients:

finomliszt
700 g
krumplipüré
500 g
4-5 kk
cukor
1 ek
Budafoki élesztő
40 g
tejföl
200 g
vaj
50-100 g

Preparation mode:

Volt 500 g maradék tört krumplim, ehhez adtam az összes többi hozzávalót és összegyúrtam. (Az élesztőt csak belemorzsoltam, nem futtattam külön fel.)
Lágy tésztát kell kapni, ha túl ragadna, még egy kis lisztet adjunk hozzá, ha nagyon kemény akkor vajat vagy tejfölt adhatunk hozzá.
Egy tálban letakarva félretettem kelni.
Kb. 90 percet pihent, ez alatt duplájára nőtt a tészta.
Lisztezett felületre borítottam, kicsit átgyúrtam.
Kb. 15 perc múlva elnyújtottam, majd szaggattam.
A pogik tetejét tojással megkentem, mákkal, szezámmal, köménymaggal megszórtam.
A sütőt előmelegítettem, addig a pogik a tepsin pihentek.
Végül előmelegített sütőben 200 fokon a kicsik kb. 10 perc alatt, a nagyok 15 perc alatt megsültek.
(A krumplipüré lágyságától függően több-kevesebb vaj kellhet a tésztához.
100 db mini és 25 db 6 cm átmérőjű pogácsa jött ki ebből az adagból.)