Farsangi túrófánk

Ingredients:
búzafinomliszt
500 g
friss Budafoki élesztő
25 g
só
10 g
tehéntúró
500 g
tojássárgája
2 db
cukor
120 g
vaj
25 g
citromhéja
1 db
tej
80 ml
TÖLTELÉK:
krémes túró
500 g
porcukor
150 g
TEJFÖLÖS MÁZ (TETEJÉRE):
tejföl+porcukor
ízlés szerint
Preparation mode:
A hozzávalókat készítsd össze egy tálba és gyors mozdulatokkal vagy dagasztógéppel alaposan dagaszd ki a tésztát. Letakarva pihentesd 20 percet.
Nyújtófával nyújtsd ki kb. 1 cm vastagra és szúrd ki kb. 7-8 cm-es kiszúróval, majd a közepét is kb. 3 cm-es kiszúróval. Helyezd sütőpapíros lemezre és letakarva keleszd kb. 60 percet.
170 °C-os előmelegített sütőben süsd készre kb. 10 perc alatt.
Ha kihűlt, vágd ketté és habzsákból töltsd meg a túrókrémmel. A tetejét mártsd ki az édestejföllel.
Színes cukorkákkal díszítheted.
Jó étvágyat kívánunk!