Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Farsangi túrófánk

Ingredients:

búzafinomliszt
500 g
friss Budafoki élesztő
25 g
10 g
tehéntúró
500 g
tojássárgája
2 db
cukor
120 g
vaj
25 g
citromhéja
1 db
tej
80 ml
TÖLTELÉK:
krémes túró
500 g
porcukor
150 g
TEJFÖLÖS MÁZ (TETEJÉRE):
tejföl+porcukor
ízlés szerint

Preparation mode:

A hozzávalókat készítsd össze egy tálba és gyors mozdulatokkal vagy dagasztógéppel alaposan dagaszd ki a tésztát. Letakarva pihentesd 20 percet.

Nyújtófával nyújtsd ki kb. 1 cm vastagra és szúrd ki kb. 7-8 cm-es kiszúróval, majd a közepét is kb. 3 cm-es kiszúróval. Helyezd sütőpapíros lemezre és letakarva keleszd kb. 60 percet.

170 °C-os előmelegített sütőben süsd készre kb. 10 perc alatt.

Ha kihűlt, vágd ketté és habzsákból töltsd meg a túrókrémmel. A tetejét mártsd ki az édestejföllel.
Színes cukorkákkal díszítheted.

Jó étvágyat kívánunk!