Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Fatörzs kifli

Ingredients:

BL 55 finomliszt
500 g
Budafoki friss élesztő
25 g
10 g
cukor
75 g
vaj
50 g
kakaópor
40 g
tej
250 ml

Preparation mode:

A kakaópor kivételével a többi hozzávalóból készíts egy kelt tésztát. Ezután mérd kettő felé a kész tésztát és az egyik felébe gyúrd bele a kakaót!

Így pihentesd letakarva kb. 30 percet és mindkét tésztát mérd ki 30 g-os darabokra.

Gömbölyítést követően nyújtófával nyújtsd ki a tésztákat oválisra kb. 3 mm vastagra és egy fehér tésztára helyezz egy kakaós tésztát és mint egy kiflit, szorosan tekerd fel.

Sütőpapíros lemezen keleszd letakarva kb. 50 percet.

Sütés előtt egésztojással kend le a felületét és 2-3 vágással díszítsd a tetejét.

170 °C-os előmelegített sütőben süsd 12-14 percet.