Exit print modePrint recipe A+ A- Undo all

Félórás fánk

Ingredients:

élesztő
3 dkg
tej
2,5 dl
vaj
10 dkg
tojássárgája
3
liszt
50 dkg
cukor
3 dkg
kevés só
olaj

Preparation mode:

Az élesztőt, kevés cukros, langyos tejben felfuttatjuk. A langyos tejet a puha vajjal, a tojássárgákkal, a cukorral, a liszttel, kevés sóval, valamint a felfuttatott élesztővel összekeverjük és jól kidagasztjuk. Ezt követően lisztezett gyúródeszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk és kiszaggatjuk a fánkokat, melyeket ezt követően 20 percig pihentetünk. Forró olajban a fánkok mindkét oldalát aranybarnára sütjük. A sütés első szakasza, azaz az első oldal sütése fedővel lefedve történjen. Vaníliás porcukorral meghintve kínáljuk. A tésztát kevés rummal is ízesíthetjük