Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Finn vajas pulla

Ingredients:

BL55 liszt
500 g
Budafoki élesztő
35 g
5 g
tojás
1 db
kardamom
8 g
vaj
100 g
barnacukor
100 g
vanília rúd kikapart magja
1 db
vagy 10 g Bourbon vaníliás cukor
tej
180 ml
TÖLTELÉK: vaj és kristálycukor

Preparation mode:

A tészta hozzávalóiból készíts egy rugalmas szobahőmérsékletű tésztát és letakarva pihentesd legalább 1 órát.

Pihentetés után 60 grammos gombócokat készíts és tedd sütőpapíros lemezre, majd letakarva keleszd kb. 30 percet.

A tésztagombóc közepébe készíts egy mélyedést, amit egy apró darab vajjal és kristálycukorral tölts ki.

A végső kelesztés kb. újabb 30 percet vesz igénybe, majd 170 °C-ra előmelegített sütőben 15 perc alatt süsd aranybarnára.

Jó étvágyat!