Fokhagymás legyező

Ingredients:
búzafinomliszt
500 g
friss Budafoki élesztő
25 g
só
15 g
cukor
15 g
libazsír
50 g
metélőhagyma apróra vágva
20 g
fokhagyma
2 gerezd
tojás
1 db
víz
200 ml
KENÉSHEZ: fokhagymás olívaolaj
Preparation mode:
Minden nyersanyagot mérj ki és gyors mozdulatokkal készíts egy közepesen lágy tésztát. Letakarva pihentesd kb. 30-40 percet.
Nyújtófával nyújtsd ki 3-5 mm vastagra és kb. 4×4 cm-es négyzetekre vágd fel a tésztát. Kivajazott muffin formába tegyél 4-5 db tésztát állítva, egymás mellé.
Meleg helyen letakarva keleszd kb. 1 órát, majd 180 °C-on süsd 12-14 percig.
Sütés után fokhagymás olívaolajjal kend át.
Jó étvágyat kívánunk!