Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Fokhagymás stangli

Ingredients:

elesztö
10 g
viz
135 ml
finomliszt
150 g
finomliszt
350 g
so
10 g
viz
140 ml
olvasztott vaj
25 g
vaj
3 ek
fokhagyma
2 gerezd

Preparation mode:

Összekeverjük az élesztőt, 135 g vizet és 150 g lisztet. 30 percet állni hagyjuk.
Majd hozzákeverjük a 350 g lisztet, sót, 140 g vizet és a vajat.
Az egészet puha tésztává dagasztjuk, 20 percet kelesztjük.
10 részre osztjuk, nagyon vékony háromszögeket sodrunk, megkenjük 3 evőkanál vaj és 1-2 gerezd fokhagyma keverékével.
Szorosan feltekerjük a háromszögeket, stanglikat formázunk. 30 percet letakarva kelni hagyjuk.
Vízzel lekenjük őket, megszórjuk durva sóval.
Előmelegített gözös sütőben 250 fokon 10 percig, majd 200 fokon meg 15 percig sütjük.