Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Fonott kalács

Ingredients:

liszt
340 g
p.cukor
34 g
vaj
34 g
tojás (2 kisebb tojás)
34 g
élesztő
20 g
4 g
langyos tej
165 ml
vaníliáscukor
1
citrom reszelt héja
1/2
narancs reszelt héja
1/2
mazsola ( aki szereti)

Preparation mode:

Kevés tejben elkeverjük az élesztőt, a tojássárgát és a p.cukrot.
Ezt a keveréket a liszttel és a többi hozzávalóval simára dagasztjuk.hagyjuk 20 percet pihenni, majd finoman árgyúrjuk és ismét pihen 20 percet.
A tésztát 3-4-5-6 felé osztjuk, attól függően hogy hány fonatos kalácsot szeretnénk. Kis gömböket formálunk és 15 percig hagyjuk pihenni.
Ezután szép egyformára kisodorjuk a szálakat, és megfonjuk a kalácsot. Kenjük le egésztojással. és hagyjuk pihenni legalább 40 percet! Mégegyszer kenjük le tojással, majd süssük.
Előmelegítjük a sütőt 190 fokra, és kb. 30 perc alatt készre sütjük. Ha gyorsan sül, tegyünk rá fóliát.

Elkészítés lépései:

Fonott kalács elkészítésének 1. lépése
Dagasztás
Kelesztés
Formázás
Kelesztés a sütőlemezen
Sütés