Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

fonott kalács

Ingredients:

félbarna tönkölyliszt
500 g
élesztő
25 g
tej
0,5 dl
kb
nádcukor
4 tk
vaníliás cukor
1 csomag
vaj
2 tk
tojás
1
kevés tejföl

Preparation mode:

a tejben felfuttatjuk az élesztőt, közben a többi hozzávalót összekeverjük, a tojást általában két részre veszem, hogy a tésztán kívül a tetejére is maradjon. Amikor már a tésztát rendesen átgyúrtuk, akkor 3 lehetőleg egyforma részre szedjük és rudakat sodrunk belőle. A 3 rudat a sütőpapíron összefonjuk és a tetejét megkenjük a maradék tojás felével. Kb 1 órán át letakarva, meleg helyen kelesztjük. A sütőt előmelegítjük 180 fokra és újra megkenjük a tetejét a tojással és kb 25 percig sütjük