Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Fonott kalács (csökkentett szénhidrát)

Ingredients:

finomliszt
25 dkg
ch csökkentett Zero 6 liszt
25 dkg
1 mk
egész tojás
1
tojás sárgája
1
tej
3 dl
vaj
60 g
eritrit stevia keverék
20 g
cukor
1 tk
élesztő
20 dkg
tojás a kenéshez
1

Preparation mode:

Egy nagy keverőtálba teszem a liszteket és átforgatom kicsit , hogy levegős legyen , és a nagyobb csomók eltűnjenek. Közben az élesztőt felfuttatom egy teáskanál cukorral és egy evőkanál lisztel a langyos tejben. A lisztekhez hozzáadom a sót a cukrot (vagy a cukor helyettesítőt),majd a közebébe készítek egy mélyedést és beleöntöm a tejet, az olvasztott vajat, a tojás sárgáját, az egész tojást és a felfuttatott élesztő minden cseppjét.
A kezemmel dolgozok. Ha összeáll a tészta kézzel dagasztom 15 percig. Utána pihentetem 35-40 percig. szép sima egyenletes rugalmas buborékos tésztát kapok. 6 egyenlő részre vágom, kis bucikat formázok belőle, majd újra pihentetem 15 percig.
Kinyomkodom belőle a levegőt és elkezdem sodorni. Próbálok 6 egyforma hurkácskát csinálni. Én most hatos fonásba csináltam. Összetapasztom a 6 hurka tetejét és összefonom. a végeit jól lezárom. Beteszem sütőpapírral kibélelt tepsibe és lekenem a tojással egyenletesen. Hagyom 30 percet pihenni. Ez idő alatt jó nagyra nő szobahőmérsékleten. Újra lekenem a tojással és beteszem a 170 fokra előmelegített sütőbe. Nemem 35-40 perc alatt gyönyörű fényesre sült.