Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Fordított diós kiflik

Ingredients:

liszt
50 dkg
élesztő
3 dkg
porcukor
10 dkg
tej
2 dl
tojás
1
puha vaj
10 dkg
vaníliás cukor
1 csomag
1 csipet
citrom reszelt héja
1 db
egész
rum
2 ek
pirított/darált dió
10 dkg
kristálycukor
5 dkg
olvasztott vaj
5 dkg
ő.fahéj
1 tk

Preparation mode:

Készítsük ki az összes hozzávalót, és ügyeljünk arra, hogy lehetőség szerint egyforma hőmérsékletű anyagokkal dolgozzunk!
Először az élesztőt kevés langyos tej és cukor hozzáadásával felfuttatjuk.
A lisztben elkeverjük a sót, majd a vajon kívül minden hozzávalót beletéve, elkezdjük kidolgozni. Ha már összeállt és leválik az edény oldaláról a tészta, adjuk hozzá a vajat is. Most alaposan dagasszuk be, hogy hólyagokat vessen. Meleg helyen, letakarva duplájára kelesztjük. (nagyjából 1 órát)
Amíg pihen előkészítjük a tölteléket.
Az előzőleg megpirított és ledarált dióhoz adjuk, a kristálycukrot és az őrölt fahéjat.
A megkelt tésztát ujjnyi vékonyra nyújtjuk és kb. 12 cm széles csíkokra vágjuk. Ezekből 8cm-es háromszögeket vágunk oda-vissza. Megkenjük olvasztott vajjal és egyenként alaposan belemártjuk a cukros dióba. A széles felénél kezdjük feltekerni a kifliket úgy, hogy a diós része kívül legyen.
Zsírozott tepsire téve, letakarva ismét pihentetjük 15-20 percet, majd előmelegített sütőben közepes lángon ( 180 fokon) pirulásig sütjük. A dió, a fahéj és a karamellizálódó cukor illata belengi a konyhát. Aki ezt kipróbálja, biztosan megszereti! 🙂