Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

forró sonkás-sajtos csiga mustáros mázzal

Ingredients:

liszt
250 g
1 tk
élesztő
15 g
cukor
fél tk
langyos víz
1,5 dl
olívaolaj
2 ek
szeletelt sajt pl.: Ementáli
9
szelet
prágai sonka
9
szelet
vaj
10 dkg
a mázhoz
Worcestershire szósz
1 ek
a mázhoz
barna cukor
1 ek
a mázhoz
dijoni mustár
1,5 ek
a mázhoz
mák
1 ek
a mázhoz

Preparation mode:

1.Tálba szitáljuk a lisztet, belekeverjük a sót, a cukrot és a szárított élesztőt, legvégül a langyos vizet és az olajat. Jól kidagasztjuk atésztát, majd letakarva langyos helyen duplájára kelesztjük.
2.Lisztezett deszkán kb. 30×40 cm-re nyújtjuk, befedjük a sonka, majd a sajt szeletekkel. A hosszabbik felétől feltekerjük és 12 egyforma szeletre vágjuk.
3.Kibélelünk sütőpapírral egy 20×30 cm-es sütőtálat, a tekercseket beletesszük. Konyharuhával letakarjuk, hagyjuk kelni legalább 20 percig.
4.Közben a sütőt előmelegítjük 180 fokra és egy lábasban összeforraljuk a máz hozzávalóit, majd egyenletesen elosztva a tekercsekre öntjük.
5. Az előmelegített sütőben, 25-30 perc alatt megsütjük.